Het Schuuren Scharniertje met Marie Bamutese

Als jong meisje ontsnapte ze ternauwernood aan de Rwandese genocide, ze bracht jaren door in Congolese vluchtelingenkampen, en kwam uiteindelijk in België terecht. Ze leerde Nederlands, trouwde met journalist Peter Verlinden en kreeg kinderen. Nu staat ze op de Kamerlijst van de CD&V. Je kan moeilijk nog geïntegreerder zijn. https://www.flair.be/nl/talks/straf-verhaal/marie-bamutese-genocide-rwanda/ https://www.bol.com/be/nl/p/marie/9200000046451266/

0:00

2 gedachten over “Het Schuuren Scharniertje met Marie Bamutese”

  1. Een fantastische vrouw ! Moedig, positief, slim ! Moedig om het verhaal te vertellen. Dat moet niet eenvoudig zijn. Toch blij dat ik Marie zo eens mocht beluisteren.

  2. Desmedt Rita

    Dag Marie ,
    Toen ik je boek las was ik al compleet van de kaart en om mezelf te overtuigen dat zo’n jong meisje deze hachelijke situatie echt wel overleefd heeft heb ik het zelfs 2x gelezen ! En nu heb ik gedurende ongeveer 2u naar jou geluisterd. Wat ben jij een spraakwaterval en dat in het Nederlands! Bravo, om het hier te vertellen . Jij bent ongelooflijk moedig , sterk en zeker slim , kortom bewonderenswaardig ! Ik wens je voor de toekomst alle geluk toe en moge je nu nog eens het geluk hebben ooit verkozen te worden want ik ben er van overtuigd dat jij met al je ervaring toch het verschil zou kunnen maken . Blijf doorgaan !
    Liefs ,
    Rita

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven